Visst är det roligt med en stor lädersoffa, men är det värt att köpa den om det betyder att man måste nöja sig med billiga pinnstolar i köket? De där sköna utemöblerna från Baden-Baden skulle verkligen passa i trädgården, men är pengarna kanske bättre investerade i en bättre sängmadrass?Detta är viktiga beslut som bara de inblandade kan ta, eftersom alla prioriterar olika. När det kommer till att köpa möbler så har de allra flesta en begränsad budget att arbeta med, och man måste ofta prioritera mellan kvalitet och kvantitet.

Begagnat

Begagnat kan vara ett bra alternativ för den som vill ha mer möbler för pengarna och inte bryr sig om lite slitage. Utöver alla second hand-butiker så kan det vara värt att besöka auktioner för att ropa hem fina möbler för en billig peng, eller varför inte handla via internet? Några av de bästa fynden kan dock göras på loppmarknader där man ofta kan hitta äldre men mycket högkvalitativa skåp, garderober, sängstommar och stolar för löjligt bra priser. Håll utkik i lokaltidningar efter annonser och längsmed vägen efter skyltar.

Vad är viktigast?

Vilka möbler som är viktigast att inhandla kan bara du själv svara på, men de flesta anser nog att det är viktigt med en skön säng att sova i. För familjer så är det även viktigt med en plats där man kan samlas och mysa på kvällarna, så en soffa framför TVn där alla får plats kan vara en bra investering. Måltider kräver också sin plats, så ett köksbord som familjen kan samlas runt är också viktigt. Tänk på att du alltid kan uppgradera billiga möbler senare när du har råd.