Många familjer idag har inte bara ett hus eller en lägenhet att bo i och renovera och inreda, många familjer har även ett sommarhus att fly till på sommarens lata dagar. Detta är något som blivit allt vanligare och det är idag väldigt många familjen som byter boende på sommarens varma dagar. Detta ger då möjlighet och utrymme för mer inredning och inspiration. Att få inreda ett vackert sommarhus.

SommarhusÅret runt standard

Vi människor har blivit allt mer bekväma och praktiska och de flesta som söker sommarhus idag söker ett boende med året runt standard, som har vatten avlopp och duschutrymme. Enligt en artikel i www.mitti.se med Ulf Åkerstedt på Svensk fastighetsförmedling går det att läsa att det är just sommarhusen med året runt standard som säljer bäst, vilket gör att dessa hus också har ett betydligt högre pris. Många vill ha ett färdigt sommarhus att flytta in i och vill i längsta möjliga mån slippa renoveringar och större ingrepp.

Renoveringsobjekt

Detta är i vissa fall lite tråkigt för den inredningsintresserade, att inte få renovera och göra sommarhuset på precis det sätt man själv vill. Är så fallet för er är ett tips att köpa ett sommarhus som kräver viss renovering, kanske som inte har tjänligt vatten, vilket gör att priset kommer att vara betydligt lägre. Många drar sig för att köpa ett sommarhus där det inte finns tjänligt dricksvatten. Vi är idag bortskämda med det kommunala vattennätet och tror att det är komplicerat och svårt för att få ordning på detta. Så är dock inte fallet. Ett tips är att besöka företaget Renton, ett företag som är inriktade och specialiserade på vattenrening och olika vattenfilter, just för den som har egen brunn med vatten som inte är tjänligt.  De har en produkt som heter RO dricksvattenrenare, ett filter som renar dricksvattnet från alla farliga ämnen och bakterier. Väldigt smidigt att använda i sommarhuset.När det praktiska av sommarhuset är löst är det fritt fram att börja inreda och renovera. Ett tips är att satsa på en stil som passar in i den miljö sommarhuset står. Är det ute på landet med åkrar och sjöar runt om är det charmigt att gå på lite lantlig och spartansk stil. För att få en känsla att inte vara inne i stan. Är sommarhuset istället vid kusten är den marina inredningen passande, med marina och vita toner och sjöinslag som knopar. En stil som vi verkligen fastnat för är den som finns hos företaget Oceanhouse. Ritkigt snygga möbler och inredningsdetaljer som hör havet till.