Byta boende

Är du på väg att flytta? Det är en både spännande och jobbig process, inte minst om man måste sälja det gamla hemmet samtidigt som man köper det nya Men vad ska du då tänka på för att göra hela processen så smidig som möjlig?

Anlita mäklare eller inte?

Det första man måste besluta sig för är om man anlita en mäklare eller inte för att sälja det gamla huset. Den största fördelen med att inte anlita mäklare är att man slipper mäklaravgifter och på så sätt kan göra en större vinst på försäljningen. Nackdelen är att man utan mäklare riskerar att inte få ett lika bra pris som man skulle få med mäklare, som vet hur man säljer. Ett tips är hämta in offerter från olika mäklare. Då får du både en överblick av vilka tjänster som finns och ett hum om hur mycket det kan komma att kosta.

Flytten

GP hittar du tips om sjlva flytten. Framfrallt rekommenderar de att man ska rensa bland alla saker och godelar frst fr att sedan packa ner i ordentliga ldor. Slng eller slj det du inte behver, s att du slipper fylla ditt nya hem med ondigt skrp. Vill du slja dina saker br du pbrja rensningen i god tid. Ordna ocks med flyttstdning i det hr skedet antingen gr du det sjlv eller s anlitar du en firma.Du ska sedan ändra din adress, något som är en skyldighet, och du kan även eftersända post, så du inte går miste om viktiga brev. Glöm heller inte att ändra abonnemang och kolla upp din hemförsäkring.Nu är det bara att ta emot de nya nycklarna och flytta in i ditt alldeles egna nya hem!