Först och främst är det en underbar känsla när ditt drömbadrum är färdigt. Oavsett om du har drömt om att ta långa skumbad eller är ute efter en duschkabin med olika strållägen ger ett nytt badrum en harmonisk känsla. Det finns en del saker du måste hålla koll på innan du kan använda ditt nyrenoverade badrum.

Renovera ytskikt eller totalrenovering

Trots att många badrum brukar hålla sig i någorlunda bra skick under många år blir det allt vanligare att totalrenovera. Oavsett vilket skick du bedömer ditt badrum vara i brukar ett badrum efter 15-20 år vara slitet. En tumregel är att eftersträva en hög teknisk standard. Det här innebär att hålla koll på att elledningar, ventilation och rörsystem fungerar som de ska.

Om du bestämmer dig för en mindre delrenovering kan det vara ett nytt klinkergolv. Dessutom kan det inkludera byte av badrumsmöbler och inventarier. När du har bestämt dig för omfattningen på renoveringen är det dags för rivning.

Rivning

Oavsett hur stor renoveringen är måste du riva de delar som ska bort. Trots att det är en mindre renovering kan rivningen lätt bidra till mycket och komplicerat jobb. Det är oerhört viktigt att riva på rätt sätt så du inte förstör tekniska installationer. Läs även detta och lär dig mer om rivning.