Förnya med en fondvägg

Nu när våren är på väg kan det också vara läge att fräscha upp hemmet på ett eller annat sätt. Ett sätt är att på något sätt förändra väggarna, något som faktiskt får större genomslag än vad man kanske tror. Ett bra tips om man vill göra något nytt med sina väggar och på samma gång ta ut svängarna lite är att sätta upp en fondvägg.

FondväggEn fondvägg, eller fototapet som det ibland också kallas, är en typ av tapet som består av ett mer distinkt mönster än en ”vanlig” tapet. En fondvägg kan också utgöras av någon form av motiv.

Vanligast när det kommer till en fondvägg är att man har den typen av tapet på endast en av väggarna i ett rum.

Vad gäller mönster och motiv på en fondvägg eller fototapet kan denna i princip se ut lite hur som helst. Det finns fondväggar i form av olika blommor och växter, det finns fondväggar som har utseendet av en tegelvägg och det finns fondväggar med New Yorks skyline som motiv.

Givetvis finns det inget som hindrar att man helt och hållet själv bestämmer utseende på sin fondvägg. På nätet finns det nämligen butiker som säljer fondväggar där man själv har möjlighet att ladda upp motiv eller mönster.