Att förnya ett rum kan låta väldigt drastiskt och betyda att man måste byta ut möbler, tapetsera om eller med liknande medel. Men det behöver faktiskt inte vara så stora förändringar som behövs för att förnya rummet. Mycket kan göras bara genom att ändra detaljerna. 

Byta lampskärmar

Har man både bords- och golvlampor i ett rum kan det göra en hel del skillnad att byta ut skärmarna. Ljuspunkter drar ofta till sig uppmärksamheten i någon utsträckning och förändrar man dessa kommer det vara lätt att lägga märka till. På många lampor går det mer eller mindre att välja fritt bland alla sorters lampskärmar då fästanordningarna ofta ser likadan ut. Men det är så klart klokt att tänka en del på vilken storlek som passar bäst.

Nya kuddar och dynor

Prydnadskuddar och dynor på stolar kan också vara något som både är enkelt och billigt att byta ut. Testa gärna lite nya färger för att få lite större förändring. Stolsdynor som måste kläs om är så klart lite mer arbete, men det behöver inte vara svårt eller ta lång tid att fixa. Fördelen med dessa dynor är ju att utbudet av tyger är ofantligt stort och man kan välja bland alla möjliga stilar.

Måla om en möbel

Trämöbler är något som går att hitta i nästan alla hem idag. Och de är också väldigt tacksam när det kommer till att förnya ett rum då de ofta går väldigt bra att bara måla om. Detta är också en relativt enkel process, men det är bra att vara medveten om de vanligaste misstagen så man kan undvika dem. Medan det kan kännas lockande att välja lite starkare färger måste man även tänka på hur väl möbeln passar in med resten av inredningen när den väl är nymålad.