Om du har golv av trä behöver du nödvändigtvis inte byta ut det trots att det ser slitet ut. Det finns flera saker du kan göra för att vårda golven och därmed också förlänga dess livslängd. I följande text kan du läsa mer om hur du kan fräscha upp golv av trä.

Med golvslipning

Golv av materialet trä tenderar till att bli slitet efter ett tag. Slitningarna i sig kan resultera i stickor du lätt kan få i fötterna. Därför ska du åtgärda det så snart som möjligt genom att slipa golvet. Många har dock inte en golvslip hemma och du kan till exempel kontakta Ångtvättbilen som erbjuder golvvård. Då kommer proffs hem till dig och slipar golvet åt dig. De ser även till att behandla golvet efteråt med olja eller lack för att du ska få den bästa servicen. För att inte nämna hur snyggt och fräscht ditt golv blir.

Lack och olja

Om ditt golv är i någorlunda bra skick men du vill fräscha upp det kan du använda lack eller olja. Det finns flera olika sorters oljor att välja bland som har olika effekt på golvet men det alla har gemensamt är att de är vårdande. Ett lack kan du använda för att skydda ditt trägolv.