En snygg matta kan lyfta ett helt rum och skapa den där ombonade atmosfären vi vill ha i vårt hem. Känner du att du behöver förändring är tipset att investera i en ny matta.

All inredning börjar från golvet, vilket innebär att inga möbler kommer till sin rätt på ett tråkigt eller fult golv. Snygga mattor kan hittas här om du vill ha lite inspiration.

Lite att tänka på när du väljer matta

Det går bra att ha matta i alla hemmets rum, men det är viktigt att välja rätt storlek på den. Vill du lägga en matta under matsalsmöblemanget bör du välja en som är rejält stor och som går en bit utanför stolarna. På så sätt gör du ett rum i rummet genom att låta mattan rama in möblerna. Ett annat tips är att mixa olika mattor och lägga dem omlott, vilket är trendigt nu.

Välj rätt material

Under matbordet passar en smutsavvisande matta bäst, exempelvis i bouclé eller sisal. Välj inte för lång lugg då stolarna gärna fastnar i den. Ryamattor och liknande passar bättre under soffbordet eller i sovrummet där det är extra skönt att gå på den mjuka luggen. Tänk på du kan lägga mattor på din uteplats också för att göra den mer mysig.