Hur ser offentliga rum ut egentligen, är det stelt och kalt eller finns det utrymme för design och färgskalor där? När man bor på hotell så kan man imponeras över hur snyggt och praktiska dessa rum är inredda och det är inte så konstigt då man ritar och designar ett rum och gör resterande exakt likadana så blir det oftast för att de ska vara praktiska och snygga. 

När man tittar på TV och speciella studios så designas dom med klara färger och behagliga soffor att sitta. Om man besöker ett bibliotek så prioriteras böcker och de hyllor som ska förvara böckerna, dessa är ju anpassade för det. Även miljön där du kan sitta och läsa vara bekväm och skön för en stunds läsning. På restauranger så vill man att bord, stolar och soffor ska vara i bra och hållbar kvalité så möblerna håller sig fräscha länge.

Skulle du som privatperson vilja designa en egen soffa? Inga problem, hos AZ Design kan du göra det. Du kan komma med en idé till din soffa, det finns modeller att få inspiration från på deras hemsida eller så låter du deras design team ta fram en soffa åt dig. Du kan få tygprover hemskickad till dig så du får möjlighet att känna på kvalitén på tyget. När du bestämt dig så börjar ritningar att tas fram, här så går ni igenom allt som har med din soffa att göra, allt från detaljer till material som stoppning med mera. Efter godkännande så skickas produktionsritningen till fabriken som tillverkar din soffa.