Trender är något som ständigt ändras och förnyas, så även trenderna för inredning. Idag finns det många olika inredningsstilar, somliga mer trendiga än andra. Vilken stil man väljer styrs mycket av tycke och smak. Många blandar sin inredning och komponerar ihop olika inredningsstilar och skapar en personlig stil. Vi tänkte här ta upp två olika inredningsstilar som är glödande het för i höst.

Lantlig inredning

Lantlig inredning är en inredningsstil som vuxit sig stor de senaste åren och denna stil går att finna i många Svenska hem idag. Den lantliga inredningen kännetecknas av att man försöker skapa en stil som ser ut att komma från långt tillbaka i tiden. Om du sett Astrid Lindgrens ”Alla vi barn i Bullerbyn” har du sett smakprov på hur stilen ska se ut. Den färg som ofta används är vitt och denna kommer igen på så väl väggar och golv, inredningsdetaljer och möbler samt textilier. De textilier som används är ofta linne, säckväv och spets, något som ofta användes för gammalt. Möblerna som används förmedlar även de, en känsla av att komma från långt tillbaka i tiden med ett slitet och nött utseende.Vill du få inspiration på hur du kan skapa en lantlig inredning kan du kolla på ”Country by Mail”, en nätbutik som inriktat sig på just denna stil. Nätbutiken är känd av många och har bland annat blivit utsedd till en av de bästa nätbutikerna av tidningen Expressen.

Lantlig inredning

Fårskinn som finns att köpa på countrybymail.se.

Den lantliga inredningen är en trend som fortsätter att växa och vi tror att denna trend kommer att leva kvar många år framöver. Stilen ger en känsla av hemtrevnad och ombonat, något som många svenskar idag förknippar med hemmet. Stilen går bra att kombinera med andra stilar, att skapa med enkla medel och små kostnader. Många som satsar på lantlig inredning köper mycket begagnat på så väl loppisar som olika begagnat marknader vilket i sig är helt rätt i tiden då det idag är stort fokus på att återvinna och dra ner på konsumtionen.

Skandinavisk inredning

Den skandinaviska inredningsstilen, eller Nordic Light som den kallas internationellt, är en stil som uppmärksammats och blivit väldigt trendig utomlands. Denna ljusa inredningsstil är en motpol mot många internationella inredningsstilar där det ofta är mörka robusta möbler och många inredningsdetaljer. Många utanför Sverige beundrar svensk design och inredning.För att skapa en skandinavisk inredning gäller det att satsa på få möbler och inredningsdetaljer, att skapa nakna, avskalade rum med mycket ljus och lugn. ”Less is more” är ett uttryck som är en bra förklaring av skandinavisk design. Rummen ska kännas luftiga med stora ytor vilket skapar en ren och enkel stil. Vad gäller möbler kan man gärna handla mycket på loppis eller second hand så att en personlig stil kommer fram. Vill du få inspiration kan du gå in på Expressens sida där det finns många bilder som framhäver den skandinaviska stilen.