Äntligen kommer våren. Fåglarna kvittrar, träden börjar spricka upp, det blir ljusare och längre dagar och det är dags att öppna upp sommarstugan för långa härliga sommarvistelser. 

-winter-cabin

Det kan vara lite stressigt ibland när man ska börja flytta in i sommarstugan igen efter vinterhalvåret. Det första man bör göra är att gå ett varv runt tomten och i stugan och se till så att allt är som det ska. Gör en lista på det som måste fixas innan ni flyttar in och slå på vattnet och se till att eventuell toalett och alla andra rör i huset är som det ska.

När man fixat allt detta och åker hemåt igen så kan det vara en bra idé att kolla vad man vill göra själv och vad man vill leja bort innan man flyttar in på riktigt. Man har ett jobb att sköta, aktiviteter på kvällarna och en villa eller lägenhet att sköta hemma och ett tips är att leja bort första städningen och fönsterputsningen på stugan innan man flyttar in. Det är ganska skönt och lyxigt att få ta sina saker och flytta in i ett rent och välkomnande fritidshus när det är dags.

Det samma gäller inför utflytten, lej gärna bort den sista städningen och koncentrera dig istället på att flytta hem igen och få vardagen att börja rulla på. Det finns mycket annat att tänka på när det är dags att vintra sin stuga sedan. Se till att städfirman har tillgång till vatten när de är där och gör sedan samma procedur när det är dags att bomma igen fritidshuset för vintern. Gå ett varv och se till att allt är gjort, vattnet är avstängt och så vidare.