Piffa upp rummet

Ett rum som saknar lite ”piff” ser sterilt och tråkigt ut. Det kan sitta vackra tapeter på väggarna och stå fina möbler på golvet men utan de fina detaljerna blir inredningen inte komplett. Bara för att ett rum framstår som lite tråkigt behöver du inte spendera tusentals kronor eller renovera om för att få det trevligare.

Rum som används ofta – organisera

Ett rum som du använder ofta såsom kök och vardagsrum blir en plats för många olika aktiviteter. Här kan du med fördel organisera rummet och få större och mer städad yta. Använd små trä- eller plastlådor för barnens ritblock och pennor och för familjens pysselprojekt. Skaffa en pusselmatta för det stora pusslet som inte blivit färdigt än och ta för vana att lägga tillbaka allt i lådorna eller på en hylla innan ni går och lägger er.

Rum som används sällan – smart inredning

Om du har ett gästrum som bara används några gånger per år, brukar inredningen aldrig prioriteras och faller i glömska. Eftersom du inte är i rummet dagligen är det svårt att ställa in blommor och växter, du måste ju komma ihåg att vattna dem. Istället kan du köpa vackra konstväxter såsom petunia och schefflera. Du behöver aldrig fundera på om växterna lever och kan byta ut dem så de följer säsongen som resten av dina växter.

Lek med färger

Strunta i färgskalan. Man tänker att ett hem behöver en röd tråd och när du väl har valt några färger måste hela huset innehålla dessa. Det är helt okej om ett rum är vitt och ett annat i lila och gröna toner, det skapar kontrast! Var alltså inte rädd för att välja avvikande färger på väggar och inredningsprylar. Det får plats många färger och material i ett rum. Kanske ditt rum framstår som tråkigt för att det innehåller för mycket samma, samma?