Inredning är ju något väldigt personligt, men det finns ändå en hel del stilar som många väljer sig att använda eller dra inspiration från. Här tar vi en titt på ett par populära stilar just nu och vad som är karakteristiskt för dem.shutterstock_102801164

Shabby Chic

Shabby chic har en hel del gemensamt med den lantliga stilen, som ju i sin tur är ganska populär. Här ser man väldigt mycket trämöbler och gärna med inslag av lite växtlighet. Neutrala färger är väldigt dominerade och vitt står framför alla andra. En del sajter har satsat helhjärtat på just detta. Inom denna stil är det ganska vanligt att man köper äldre möbler med lite karaktär och tydliga spår av att ha använts, men andra väljer även att köpa nya möbler och ha dem som de är eller kanske åldra dem själva.

Modern

Den moderna stilen är väldigt iögonfallande, här ser man en fokus mer på form och stil än nödvändigtvis funktionalitet, det är inte ovanligt att hela möbler finns nästan enbart för syns och inte med någon egentlig tanke på att de faktiskt ska användas på ett sätt eller annat. Det finns många färger som kan passa in i modern inredningsstil, det är viktigare att skapa kontrast än att hålla sig till några specifika färger.

Marin

Mycket av den marina stilen är tagen från USA, mer specifikt New England. Här ser man, precis som namnet antyder, en hel del koppling till havet, ofta genom detaljer som red, ankare och hjul, inte nödvändigtvis genom att dekorera med just sådana saker utan även genom de motiv som används i tavlor och på saker som tyger. Blå är såklart en primärfärg inom den marina stilen och det sätts gärna mot vita bakgrunder.