Efter du har valt ut dina möbler, tapeter och golvmaterial är det dags att binda samman allting med möblemanget och färgerna. Det är detaljerna som avslöjar din stil, vad du gillar och det som skapar atmosfären i hela rummet. 

Tyger

Du ska aldrig vara rätt för tyger i ett rum. Det är tygerna som ger liv i rummet och suddar bort en stel inredning med raka och strama linjer. Tittar du in på AllInterior.se kan du se vad som är trendigt just nu och fokus ligger på sammet, gröna toner, mörkblått och blomstrande gardiner. På soffan behöver du inte bara kuddarna som följde med köpet, lägg till några egna som bryter mot färgerna. En vacker pläd på läsfåtöljen bjuder in till lässtunder och en och en annan tupplur. Tjocka mattor är härliga att gå på och hjälper till att ljudisolera rummet, gardiner är också ljudisolerande och går lätt att byta ut med årstiderna för att släppa in eller stänga ute ljus. Kläder brukar aldrig vara populärt att ha framme men du kan göra en inredningsdetalj av det också! Idag är det populärt med en enkel klädstång i sovrummet där du hänger upp dina finaste eller mest använda klädesplagg. Den här lösningar passar också de som har lite för mycket kläder och för lite förvaring!

De små sakerna

Här har du chansen att dekorera precis som du vill. Skapa inredningspunkter på alla nivåer: fågel, fisk och mittemellan. Längst golvet kan du ha ett vackert tidningsställ, på bordet står fina kandelabrar och i taket en vacker lampa. Täck väggarna i konst eller hantverk som speglar dig och din stil. Det som är tacksamt med små dekorationer är att de är billiga, du kan hitta dem på loppis om du vill komma undan riktigt billigt. Och när du börjar bli trött på dem kan du byta dem från rum till rum. Till slut kanske samlingen är så stor att du kan förvara vissa delar på vinden och byta ut dekorationer efter säsong. På vintern kommer ljusstakarna fram och på sommaren dyker vaserna till färska blommorna upp.