Renovera långsiktigt

När man renoverar är det viktigt att man har flera saker i åtanke vid val av till exempel material och liknande. Det gäller helt enkelt att renovera smart och långsiktigt eftersom detta är något som garanterat kommer att löna sig på sikt i form av minskade kostnader och mindre underhåll. Här kommer några tips på hur man tänka för att renovera så smart som möjligt.

Planera

En av de allra viktigaste sakerna man bör göra när man står inför en renovering är att planera väl och göra allting så grundligt som möjligt. Det spelar egentligen ingen roll om det är en totalrenovering det handlar om eller om det bara är badrummet som ska renoveras, planering är A och O oavsett renoveringens omfattning. En annan orsak till att planering är viktigt är för att få lite koll på kostnaderna så man inte står med ett halvfärdigt hus när budgeten plötsligt spricker.

Ett annat bra tips är att göra ett rum i taget, det vill säga ett rum ska vara helt färdigt innan man tar tag i nästa, annars blir det lätt att man gör lite här och lite där, vilket troligtvis bara kommer att resultera i att ingenting blir färdigt. En annan sak som också är viktig är att inte stressa utan låta renoveringen ta den tid den tar.

Val av material

Att välja rätt material är nog viktigare än vad många tror. Ett bra tips är att välja material som håller under lång tid. Ska man till exempel byta tak kan det vara bra att välja ett plåttak eftersom det både håller länge samtidigt som det kräver väldigt lite underhåll.

Även andra typer av material som till exempel rätt färg om man ska måla om fasaden är viktigt. Ett annat bra tips kan vara att välja material som är energieffektiva, som när det exempelvis kommer till fönster eller isolering. Eftersom detta är något som sänker uppvärmningskostnaderna kan det i längden innebär många insparade kronor.

En del av informationen i den här texten är hämtade från http://www.tv4.se/%C3%A4ntligen-hemma/artiklar/s%C3%A5-renoverar-du-smart-martin-timell-tipsar-4fbfb9d904bf7251940061a0.