Du kommer hem, öppnar dörren och pustar ut. Visst drömmer vi alla om att göra vårt hem till en fristad. Något vi längtar till, inte längtar bort från. Borta bra men hemma bäst som det gamla talesättet säger. Kanske ser du dig omkring just nu, försöker hitta harmonin. Men istället finner du en full tvättkorg och smutsiga tallrikar i diskhon. Vad är det då som behövs för att skapa mer trevnad?

Inkludera härliga dofter

Levande ljus och dofter är två sätt att göra hemmet mer ombonat på. Antingen kan du helt enkelt investera i ett eller ett fåtal doftljus. Dessa kommer dessutom ofta i fina förpackningar som du kan spara och återanvända. Ett annat alternativ är att placera ut värmeljus och kronljus för att skapa stämning. Det kan du sedan komplettera med en rumsdoft som väcker minnen från behagliga stunder.

En blandning av gammalt och nytt

En större inredningstrend idag är att använda begagnat och second hand-fynd. Numera behöver du inte ens åka runt till marknader och butiker för att göra detta. Allt kan hittas på nätet. Genom att blanda nytt och gammalt kan du åstadkomma en unik och mysig atmosfär i hemmet som även bidrar till hållbar konsumtion. Dessutom är det spännande att tänka sig hur varje föremål har sin egen historia.