Altan och balkong har blivit några av hemmets favoritställen där vi vill leva och njuta under sommarens härliga dagar. Har du gott om plats är det trevligt att skapa mer än ett ställe där du kan sitta i både sol och i skugga.

Inred med textilier

Kuddar och filtar ger en trivsam känsla och är fina färgklickar för din uteplats. Du kan också använda dig av mattor för att skapa en ombonad och personlig touch. Klicka här för tips som inte behöver bli kostsamma när du vill förvandla din utemiljö till en välkomnande och mysig oas.

Belysningen är A och O

Det har blivit väldigt populärt att inreda med lyktor och ljusslingor som ger den där mysiga belysningen under sommarkvällarna. Med snygga lyktor kan du dekorera din uppfart, ditt växthus eller pimpa balkongen. Väljer du solcellsdrivna lampor för utomhusbruk slipper du dessutom tänka på elen.

Dekorera med växter

När du inreder rum i trädgården eller på balkongen ska du tänka på samma vis som när du inreder inomhus. Välj ett tema som du håller dig till för att få harmoni och tydlighet och arbeta gärna med olika höjder på växterna och varierande sorter. Gruppera krukorna för en lugn men ändå spännande miljö.