Lyx behöver inte alltid vara dyrt, hur paradoxalt det än låter. Lyx är ofta en känsla mer än ett faktum. Det finns gott om dyra ting som inte ser dyr ut, och gott om ting som ser dyr ut men faktiskt är riktigt prisvärda. Vill man skapa lite mer lyxkänsla utan att spendera mängder med pengar kan detta absolut genomföras.

Använda stuckaturer

Stuckaturer är något vi ofta förknippar med slott och andra lyxboningar, men idag kan man köpa stuckatur i frigolit eller gips för en rätt så billig slant. Välj dock inte vad som helst, utan se till att de faktiskt passar in med stilen i ett rum först.

En snygg kristallkrona

Kristall av många slag ger ofta en riktig lyxkänsla och ett av de mest klassiska utformningarna är så klart kristallkronan. Många kristallkronor kan förstås kosta en hel del, men det finns även billigare varianter som snabbt kan lyfta lyxen i rummet utan att behöva kosta skjortan.

Dekorera med metall

Metall är också något som kan få ett rum att verka lyxigare. Ädelmetaller som silver, koppar, mässing och tenn kan ofta lätt arbetas in i inredningen. Och beroende på vilka inredningsdetaljer man söker efter finns det ofta prisvärda alternativ. Satsa dock helst på en nyas i ett rum istället för att blanda. Man kan dock kombinera både blanka och matta ytor av samma sort till bra effekt.

Skapa mer upplevd rymd med gardiner

Stora utrymmen är också något som vi ofta förknippar med mer lyx. Ett av de enklaste sättet att göra detta är att satsa på att skapa känslan av mer höjd i rummet genom att sätta gardinerna högre, gärna ända upp i taket. Det kommer ju visserligen betyda att man behöver skaffa nya gardiner också, men det är fotfarande mycket billigare än att faktiskt höja taket.