Smarta rumBor man relativt litet och har trångt med utrymmer gäller det att inreda sitt hem på ett smart sätt, vilket för övrigt även kan vara bra att göra om man bor lite större och vill ha ordning och reda. Här kommer några tips på hur man kan inreda olika rum på ett smart sätt.

Hemmagymmet

Ett gym tänker sig nog många är något som måste vara stort eftersom det ska innehålla en rad olika maskiner och av den anledningen behöver hemmagymmet placeras i ett stort rum. Dock behöver det inte alls vara så, då man ofta inte behöver särskilt många maskiner för att kunna få ut mesta möjliga av träningen. Bra tips på redskap som inte tar så stor plats är till exempel gummiband, maghjul, balansplatta samt en så kallad kettlebell.Ett bra tips om man vill inreda sitt hemmagym på ett bra sätt är att ställa eventuella maskiner, som exempelvis motionscykel mot väggen så att man skapar mycket utrymme i mitten av rummet för olika typer av övningar och dylikt.

Praktisk tvättstuga

En tvättstuga kan i princip vara hur liten som helst och ändå rymma både tvättmaskin och torktumlare och dessutom ett torkskåp bara man inreder på ett smart sätt. Ett bra tips, om det går vill säga, är att ställa torktumlaren ovanpå tvättmaskinen, sparar mycket plats. Ett annat alternativ är att köpa en kombinerad tvättmaskin och torktumlare som finns numera. Vill man inte ha ett torkskåp finns många praktiska lösningar på torkställningar som utnyttjar hela väggen från golv till tak.

Hemmakontor

Vad gäller hemmakontoret går det att inreda detta på många smarta sätt. Ett bra tips är att satsa på en hylla som är så hög det bara går med plats för mycket pärmar om man har behov att det samt ett skrivbord med lådor eftersom man som bekant ofta är i behov av mycket förvaringsutrymme för papper och pärmar i ett kontor.