Markiser i StockholmMarkiser är ett solskydd med flera bra funktioner. Dels så är det ett bra solskydd, dels så är det väldigt enkelt och effektivt att använda och dels så är det dessutom också snyggt. Vi ska berätta om lite olika varianter här.Informationen till artikeln är i huvudsak hämtat från Alltisolskydd.se och deras olika undersidor om markiser. Alltisolskydd är en återförsäljare i Stockholm av olika varianter av solskydd, bland annat då markiser.

Val av markis

Valet av vilken typ av markis, färg och design på markis beror förstås på tycke och smak i första hand, men också beroende på var den ska sitta och vilken dess huvudfunktion kommer att vara. För exempelvis ett företag så kan den användas till mer än bara till att vara ett solskydd. Det kan användas som exponeringsyta och då är det viktigt att färgval och stil följer företagets grafiska profil och målgrupp.För en privatperson så är förmodligen funktionen det allra viktigast, om än utseendet också spelar in. Se till att du handlar markiser från leverantörer som även ser till att hjälpa till med montering och liknande.

Fönstermarkiser

Det är helt klart skönt med flödande solstrålar som strålar in genom fönstret, inte minst när du vaknar en härlig och ledig sommardag. Men snart så blir värmen något överväldigande och då passar det bra med en fönstermarkis som både skyddar mot solen och bländar av, samtidigt som det möjlighet att bibehålla större delen av utsikten.

Terassmarkiser

Har du en uteplats som ligger på solsidan så kan det vara skönt att kunna skugga av den när det är som varmast. Terrassmarkiser är generellt sett betydligt större än fönstermarkiser och är till för att skugga av större ytor. Det fungerar även som ett smidigt extratak vid lättare regnväder.

Balkongmarkiser

Balkongmarkiser skulle man kunna beskriva som lite av en blandning av fönster- och terrassmarkiser. Storlek utgår ifrån hur stor din balkong är och skulle kunna sägas fungerar som ett kombinerat solskydd och regnskydd. Det som brukar rekommenderas är den typ av markis som kallas för fallarmsmarkis.