Sommaren i sommarstugan

Har man en sommarstuga ute på landet, kanske man vill bo där ute hela sommaren. Men det gäller förstås att hålla den i gott skick och att få en riktig hemkänsla i stugan. 

cottage summer garden_144490879

Det har varit på tapeten ett bra tag att det ska vara lättare att göra om sin stuga till ett året-runt-boende och lagstiftningen är på väg. Till dess är det dock lättast att hålla sig till stugan under sommarmånaderna.

Gör ett litet förbesök innan ni flyttar ut för året. Gå ett varv runt gården och se om tomten behöver tas hand om på något sätt. Man kanske borde ta med sig gräsklipparen till stugan för att hålla tomten i trim. För en del är gräsklippning lite som meditation, en härlig tid på dagen där man får slappna av och bara vara.

Se hur insidan ser ut. Finns alla förnödenheter som ni kommer att behöva? Finns det någonting som behöver fixas innan eller medan ni är där. Det är lätt att man renoverar och fixar hela sommaren och plötsligt är semestern över och man har inte fått vila något.

För att få det lite mysigare i stugan kan man ta med några saker från hemmet såsom sin favoritfilt, några extra kuddar och möjligen sin favoritkaffekopp. Planerar man att bo i stugan hela sommaren kan man gott och väl packa kaffemaskinen som gör det bästa kaffet och de sköna utemöblerna.

Om husdjuren ska med till stugan behöver man även inreda för deras del. Hundsängen ska så klart med, har man katt behöver man frakta kattlåda och katträd. Har man en utekatt kan det vara bra att gå i sele under de första utomhusvistelserna så katten får lära känna området utan att gå vilse.

Planera också för hemkomsten. Det är ganska tråkigt att komma hem till ett dammigt och instängt hus efter man har varit borta i flera veckor. Man vill inte börja med att storstäda huset. Det man kan göra är att anlita en firma som får nycklar till bostaden. De kan sedan gå in några dagar eller dagen innan ni kommer hem och storstäda hemmet. De vädrar ut hela huset, dammsuger, dammtorkar och tar till och med hand om lister och dörrkarmar. Om man vill kan man lägga till fönsterputsning så här hemmet skinande rent när man kommer hem.