3659047-angry-woman-in-a-living-roomSnart sätter industrisemestern igång, då de flesta går på ledighet. Det sista man vill göra då är att gå omkring i hemmet och plocka och dammsuga. Se till att få bort den stora sommarstädningen innan ni går på semester. 

Dela upp tiden

För att inte slita ut er och bara jobba, städa, jobba, städa, är det bra att dela upp tiden. Dela upp det hela i rum istället. Ta ett rum om dagen eller kanske tre rum i veckan, beroende på hur stort ni bor. Då har ni fortfarande tid att varva ned och bara umgås efter jobbet.

Lej bort de jobbigaste

Det många antingen glömmer, eller skjuter på så länge som möjligt, är att putsa fönstren. Man behöver inte göra det varje gång man städer men för att få behålla utsikten ska man nog puts dem i en gång varje eller varannan månad. Och under den stora sommarstädningen är det nästan ett måste.Känns det alldeles för tråkigt, kan ni leja bort det till en städfirma istället. De kan komma in och putsa istället. De kan till och med ta sig an den inglasade balkongen. Priset för ett engångsjobb är oftast helt överkomligt.

Listor är bra att ha

Istället för att irra omkring och göra lite saker här och där, borde du ha en lista på vad som ska göras i vilka rum. Här kan du inkludera saker som annars hade glömts bort: torka listerna vid golv och tak, borsta av tapeterna, göra eventuell småfix som ni har skjutit på flera gånger. Varje gång du får bocka av något ser du att du närmar dig målet. Listan ser till att allting blir gjort, men är också en sporre för att fortsätta städa.Det finns också listor du kan använda dig av efter sommarstädningen, för att se till att hålla stöket till ett minimum.