I alla tider har människan använt sig av stickning som handarbete. Förr var man beroende av att tillverka sina egna kläder. Idag kan du handla allt nytt, både i butik och på internet. Nuförtiden behöver du inte längre sticka för att du måste, utan nu kan du göra det enbart för att du vill. Ett eget stickat plagg kommer alltid vara mer betydelsefullt än ett som du köpt i affären.

Fördelarna är många. För det första behåller du din stickade tröja längre, och för det andra kommer du automatiskt konsumera mindre. Det här är positivt, inte bara för dig, utan för hela vår planet.

Stickor, mönster och garn.

När du väl en gång börjat, kommer stickningen vara en glädjekälla i ditt liv. Till en början kan det vara lite krångligt lära sig, men så småningom letar du nog efter sticktillbehör som tilltalar just dig. Möjligheterna är oändliga, och du kan utforma din tröja efter tycke och smak. När allt kommer omkring är det en utmärkt avkoppling och en stund för dig själv.

Garn och tillbehör hittar du i de flesta städer i vårt land, dock är det allra lättaste att handla online. Här får du större utbud, och har då en större frihet att utforma din stickade tröja precis som du önskar.