Precis som insidan av huset kan man göra mycket med designen av trädgården, det finns många olika saker man kan pryda trädgårdar med. Här ska vi titta lite på just belysning som är ämnat att försköna trädgården.

7960632-street-lamp-in-the-green-garden

Belysning är något vi lägger mycket fokus på vad gäller insidan på huset men eftersom det inte finns väggar som reflekterar ljuset ute i trädgården kan många tycka att belysning inte gör någon nytta eller helt enkelt inte tillför något till trädgården. Men faktum är att det finns ganska mycket man kan göra där ute med belysning.

Solcellslampor

I rabatter kan man sätta små solcellslampor, de laddas upp under dagen och ger ett trevligt sken under kvällen. De är inte dyra och drar ingen ström, så det finns inte någon anledning att inte ens prova dem. Vill man köpa ett par så kan man göra det på Gardenhome.se.

Pollare

Om man istället vill ha något större kan man använda pollare, små stolpar 30-60 cm höga, som man kan helt enkelt trycka ned dem i marken, många kan även skruvas fast på trall eller stenar med hjälp av en fästring. Dessa fungerar också bra i rabatter, men helst tillsammans med växter som inte är lika höga som dem. Alternativt kan man använda dem för att belysa en gång eller liknande genom att sätta pollare på var sin sida om den.

Lyktstolpe

Har man plats kan man även överväga en lyktstolpe. Men de behöver inte stå helt för sig själv, anlägger man en blombädd eller rabatt en bit bort från huset kan en lyktstolpe fungera alldeles utmärkt mitt i centrum av den. Det finns naturligtvis olika typer att välja mellan, de klassiska lyktstolparna som ser ut som en lykta ovanpå en påle, lyktstolpar med två, tre eller till och med fyra lampor och stolpar med stora glas- eller plastkupor som sprider ljuset åt alla möjliga håll.

Det finns en hel del annat man kan hitta i belysningsväg till trädgården, söker man bara runt på nätet kan man hitta mycket inspiration.