Vackert tak

En större renovering av huset, som sätter stor prägel på husets utseende och stil är taket. Många är väldigt noga med fasad och fönster material och utföranden men glömmer att lägga samma vikt på taket. På många villor utgör taket en stor areal av hela huset och genom att välja rätt tak kan du helt förändra utseendet på villan.  Därför tycker vi att taket är viktigt.

Grönt plåttak

Trendigt plåttak i grön kulört

Material

Det första man måste göra när man ska renovera sitt tak är att välja vilket material man vill ha. Olika material har olika pris och olika livslängd så det gäller här att tänka klokt. Vill ni investera i ett lite dyrare tak och få ett tak som håller i upp till 40 år eller vill ni investera i ett billigare tak som kanske håller i 15 år. Det är nämligen så stor skillnad i livslängd på olika takmaterial. Ett papptak är ett relativt billigt material som har en livslängd på cirka 10 år medans ett plåttak är dyrare att köpa men  istället har en livslängd på upp till 40 år.

Plåttak

Vår erfarenhet av tak och olika material gör att vi föredrar plåttak. Plåttak är ett material som är lite dyrare att köpa in men som finns i otroligt många utföranden och färger, är smidigt att lägga och framförallt, det håller i många år framöver. Ett tak byte är inget man vill göra många gånger så när det väl görs känns det för oss viktigt att det håller under en längre tid.

Falsat

Ett företag vi uppmärksammat, som har väldigt snygga och prisvärda plåttak är Falsat. Detta företag har sitt säte i Örnsköldsvik men säljer tak till hela Sverige. De tak som finns hos dem är Falsat Pro (ett klassiskt dubbelfalsat plåttak), Falsatpannan (ett plåttak i tegelprofil) samt TP20. Alla taken går att få i olika kulörer efter kunds önskemål. Ett tips om ni fuderar på vilket tak ni ska välja är att satsa på Falsat Pro, dubbelfalsade plåttak är idag väldigt trendiga och många arkitekter använder dem idag. Det är även ett tidlöst tak vilket gör att det kommer att vara snyggt även om 40 år.