Vackert ute

Är du en trädgårdsälskare som tycker att det roliga dör ut när vintern kommer? Deppa inte ihop! Det finns mycket kreativt att jobba med för att ha en vacker vinterträdgård.

Fokus på detaljer

Bland annat kan man forma buskarna fint och pynta dem med julbelysning, likaså träden eller häcken. Här är ett exempel från Gardenhome hur du kan placera ett ljusnät på buskar eller stenpartier, resultatet blir oerhört effektfullt. För att krydda det lite extra – rikta en strålkastare mot ett vackert träd eller en gran i trädgården.  Fokusera mycket på detaljerna och hur man kan puffa till miljön. Placera vintertåliga växter och annat smått och gott i krukor som du kan ställa på till exempel ett litet bord eller intill trappan vid altanen. Addera fina ljuslyktor – eller häng upp dem i träden.En annan vintrig detalj är mossa. Mossa kan lägga grunden för ett litet arrangemang med prydnader och ljuslyktor. Växter som är gröna på vintern är bland annat lagerhägg, järnek, bambu och mahonia. En annan vacker detalj är fåglar – locka dem till din trädgård genom att hänga ut matbollar eller lägga mat i fågelhuset.

Julstämning ute

Låt snön göra sitt

Det kan ju låt oerhört tråkigt, men om du inte har barn som vill leka i trädgården kan det vara fint att låta snön ligga utan att trampa och göra fula spår. Gör i så fall en gång i snön där man kan gå, så ser det mer stilrent ut. Skotta självklart om det är alldeles för mycket snö. Kanske kan man även göra en lykta utav snöbollar och låta stå vid ytterdörren eller på trappan. Islyktor är också oerhört vackert och enkelt att göra hemma! Fyll en stor hink med vatten till hälften och placera sedan en mindre fylld hink i mitten av denna. Låt stå ute över natten och viola, du har skapat dig själv en egengjort islykta. Man kan även använda sig utav en sockerkaks-form eller något annat kreativt som kan forma en lykta.Låt fantasin flöda och njut av ditt alldeles egna vinterland.