4932198--Att flytta är väldigt spännande och fokus hamnar ofta på det nya hemmet. Dock är det viktigt att inte glömma bort vad som måste fixas i den gamla bostaden. Flyttstädningen är t.ex. väldigt viktig att sköta för att undvika onödiga problem och eventuella utgifter. Var därför noga med att städa ordentligt och lämna bostaden ren och fräsch.

Därför är det viktigt

Flyttstädningen är viktig för hyresvärden så att han eller hon endast behöver överlåta nycklarna till den nya hyresgästen. En seriös hyresvärd är ofta mycket noggrann och kollar alla detaljer under inspektionen. Ofta kollas även sådant som du själv kanske inte ens tänkt på. Att göra den sista städningen riktigt ordentlig är därför av största vikt. Enligt Aftonbladet kan en slarvigt utförd flyttstädning resultera i en städavgift på flera tusen kronor. Pengar som man förmodligen hellre investerar i det nya hemmet.

Anlita hjälp

Räcker inte tiden eller orken till för att utföra städningen så noggrant som det krävs är en god idé att anlita hjälp. Idag finns ett stort utbud av städfirmor som är experter på just flyttstädning och de är inte alls särskilt dyra. Det gäller dock att vara noggrann med sitt val. Om man anlitar en pålitlig firma som Nox AB, har man nämligen även möjligheten att göra ett RUT-avdrag och på så sätt komma ännu billigare undan. Detta är något som utan tvekan gör hela flyttprocessen aningen enklare.Genom att anlita proffs slipper du oroa dig för onödiga städavgifter och kan istället lägga fullt fokus på ditt nya hem. Att planera inredning och nya inköp till den nya bostaden är så mycket trevligare än att skrubba köksskåp och tvätta fönster! Ett tips är att även ta hjälp med flytten av alla möbler och kartonger till det nya hemmet.