De flesta renoverar kök och badrum med ungefär tio till femton års mellanrum. Ofta är det ganska dyrt eftersom material till kök och badrum behöver vara av bra kvalitet. Dessutom kräver försäkringsbolagen intyg när du ska försäkra ett våtutrymme. Här gäller det att du verkligen har koll på vad som gäller.

I en del fall kan hantverkare erbjuda dig egna kvalitetsintyg men det är inte säkert att dessa gäller. Se till att välja ett företag som har branschorganisationernas intyg som gäller hos de flesta försäkringsbolag.

Ta hjälp av kunniga experter

För att hålla kostnaderna nere kan du göra rivningsarbetet själv. Däremot bör du överväga att ta hjälp av experter när det handlar om att sätta kakel eller VVS-arbete. Bli inte dumsnål. Att tjäna in några tusenlappar för att ha sneda kakelplattor och kakelfogar de närmaste femton åren är inte värt det. Fundera också över vilken stil du vill ha i badrummet. Eftersom du kommer att ha samma kakel många år framöver så välj ett kakel som är så tidlöst som möjligt. Genom åren har det visat sig att kakel av naturmaterial och enfärgat kakel i olika nyanser brukar vara ett hållbart val.